Verschillen gevelreiniging en gevelrenovatie

Verschillen gevelreiniging en gevelrenovatie

Deze website gaat niet alleen over gevelreiniging, maar gaat ook over het renoveren of repareren van een gevel én over het behandeling c.q. prepareren van de gevel om nieuwe vervuiling te voorkomen. Hieronder kunt u lezen over de verschillen tussen deze specialiteiten.

Gevelreiniging

Zoals u op deze website kunt lezen bestaan er verschillende soorten reinigingsmethodes. De keuze voor een bepaalde methode hangt af van het soort vervuiling, de ondergrond, het door u gewenste resultaat en soms nog enkele andere variabelen. Reiniging betekent in feite dat u de zichtbare vervuiling laat verwijderen bijvoorbeeld door borstelwerk, straalwerk of wellicht chemische reiniging. Maar wat is zichtbaar en hoe schoon wilt u het hebben ?

Verschillende soorten reinigingsresultaten

Een goede gevelreiniger zal eerst altijd enkele proefstukken spuiten van bijvoorbeeld 1 vierkante meter (1 meter breed, 1 meter hoog) oppervlakte. Hierbij worden verschillende resultaten getoond waarbij de keuze voor een bepaald reinigingsresultaat mede aan de klant is. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een milde reiniging waarbij de ergst verkleurde en aangetaste stukken worden aangepakt, maar je kan ook voor de meest extreme variant kiezen waarbij in feite de gehele oppervlakte van het gebouw wordt 'geschild' en waarbij weer als nieuw uitziende stenen te voorschijn komen. Evenwel blijkt uit verricht onderzoek dat de bakstenen dan dusdanig worden aangetast dat reparatie als steenversteviging noodzakelijk is (renovatie). Bij chemische reiniging ontstaat ook vaak schade aan het voegwerk. Opnieuw voegen kan daarvan het resultaat zijn.

Gevelrenovatie

In geval van gevelrenovatie praten we vaak over het opnieuw voegen van een muur, het vervangen van kapotte stenen, het opvullen van ontstane gaten, het vervangen van verrot houtwerk, het opnieuw pleisteren van aangetast en vergaan pleisterwerk enzovoort. Ofwel het repareren of vervangen van aangetaste delen.

Dit gebeurt meestal in combinatie met reiniging van de gevel (eerst verwijderen vervuiling, dan vervangen/aanhelen kapotte delen).

Gevelbehandeling

Gevelbehandeling is het prepareren van de gevel om te voorkomen dat nieuwe vervuiling ontstaat. Te denken valt dan aan het impregneren verstevigen van steen en anti-graffity behandelingen. Gevelbehandeling vindt plaats na

Constructiewijzigingen

Een afwijkende vorm van gevelbehandeling is het wijzigen van de constructie van de gevel waardoor deze minder zal vervuilen. Er kan dan gedacht worden aan het toepassen van andere bouwmaterialen die bijvoorbeeld minder poreus zijn, maar ook

Vrijblijvende internetofferte aanvragen

Meer informatie over gevels

Waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

Gratis offerte aanvragen

Gevelreiniging

Gevelrenovatie

Gevelbescherming

Zelf reinigen of behandelen ?

Wat kost gevelreiniging ongeveer ?

Reinigingsmethodes

Soorten gevels

Gratis offerte aanvragen

Graffiti

Onkruid & klimplanten

Roet

Schimmel

Stof/zand

Uitwerpselen

Vocht

Witte muuruitslag

Behoefte aan informatie is groot

Gratis offerte aanvragen

Isolerenspouwmuren.nl

Isolatiepagina.nl

Debodemafsluiter.nl

Gratis Internet Offerte Aanvragen Disclaimer Sitemap Wie zijn wij ? Privacy Contact Gevelbehandelplan

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208