Gevolgschade

Gevolgschade wilt u voorkomen

Zodra een gevel zijn beschermende functie verliest, ligt de binnenkant van het gebouw open voor met name vocht en koude elementen. Binnenmuren worden vochtig, de buitengevel is aangetast en alle negatieve gevolgen zullen forse schade opleveren.

Mogelijke gevolgschades zijn:

  • aantasting binnenmuren waardoor vocht en koude vrij spel krijgen
  • leidingwerk in muren, isolatiemateriaal en raggelwerk worden vochtig en verliezen hun werking en rotten weg
  • behang valt van muren af en houten vloeren trekken krom

Verlies beschermende functie

Met name het verlies van de vochtwerende functie kan een groot effect hebben op de binnenkant van uw woning. Het gaat dan niet alleen meer om schade aan de gevel, maar schade aan interieur en de gehele woningconstructie. Zeker bij oudere woningen die veel houtwerk hebben (balken, vloeren) moeten de gevolgen niet onderschat worden.

Verlies representatieve functie

U kunt zich voorstellen dat een vies en niet-goed onderhouden bedrijfspand voor uw klanten minder aantrekkelijk is dan een goed onderhouden bedrijfspand met een nette uitstraling. Hoewel het product of de dienst die u verkoopt hetzelfde zal zijn, zal een gemiddelde bezoeker het toch anders beoordelen. Het kan voor potentiële klanten daarom betekenen dat ze uw bedrijf voorbij rijden en bij de concurrent hun spullen gaan kopen.

Dit indirecte verlies kan niet onderschat worden: een eerste indruk is heel belangrijk. Opnieuw muren voegen geeft al een heel andere uitstraling.

Woningwaarde daalt

Stel uw woning staat in een straat waarin alle gevels in de afgelopen jaren zijn gereinigd en uw woning vertoont veel aangroei, zwarte bakstenen etc. Bij verkoop van uw woning zult u veel meer moeite hebben om uw woning te verkopen, ook al is uw vraagprijs lager. Mensen associëren een slechte gevel met een slechte woning: als de gevel er al zo uitziet, dan zal de rest ook wel niet veel zijn. U zult veel minder bezichtigingen ontvangen dan dat u een frisse en schone woning hebt. Vochtige muren zijn het slechtste wat u kunt hebben voor een mogelijke verkoop.

Het is logisch dat mensen zo denken, omdat de meesten van ons er moeite mee hebben om door bepaalde situaties 'heen te kijken.' Een vies en rommelig interieur verkoopt ook veel minder goed dan een opgeruimd en schoon huis, zoals we ondertussen allemaal weten door de vele huizenprogramma's op TV.

Vrijblijvende internetofferte aanvragen

Slechter energielabel

Vanaf 2013 kunt u uw woning niet meer verkopen zonder dat er een energielabel is bepaald. Een slechte en lekke gevel heeft een negatieve uitwering op het energielabel. Een verschil tussen label C en D zal in de verkoop zo'n € 10.000 verschil aan opbrengst kunnen betekenen bij een standaard eensgezinswoning. Een investering in het schoonmaken van uw gevel is een fractie van zo'n bedrag.

Meer informatie over gevels

Wat te doen tegen graffiti ? (klik)

Waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

Gratis offerte aanvragen

Gevelreiniging

Gevelrenovatie

Gevelbescherming

Zelf reinigen of behandelen ?

Wat kost gevelreiniging ongeveer ?

Reinigingsmethodes

Soorten gevels

Gratis offerte aanvragen

Graffiti

Onkruid & klimplanten

Roet

Schimmel

Stof/zand

Uitwerpselen

Vocht

Witte muuruitslag

Behoefte aan informatie is groot

Gratis offerte aanvragen

Isolerenspouwmuren.nl

Isolatiepagina.nl

Debodemafsluiter.nl

Gratis Internet Offerte Aanvragen Disclaimer Sitemap Wie zijn wij ? Privacy Contact Gevelbehandelplan

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208