Wanneer reinigen ?

Wanneer moet u uw gevel (laten) reinigen ?

ELKE gevel moet om de zoveel tijd gereinigd worden ongeachte het soort materiaal waar het van gemaakt is en ongeacht de ligging. In particuliere situaties zoals bijvoorbeeld eensgezinswoningen wordt er meestal besloten tot reiniging van de gevel omdat men het cosmetisch niet meer mooi vindt of omdat men problemen gaat ondervinden met vochtdoorslag omdat de gevel niet meer de vochtwerende functie kan vervullen.

Vocht doorlatende gevel = hoge energiekosten
Vocht doorlatende gevel = hoge energiekosten

Bedrijfsgebouwen

In geval van commerciële gebouwen zoals kantoren, bedrijfshallen e.d. gaat het ook om de uitstraling. Een autoshowroom zal zeker maandelijks de gevel moeten laten reinigen om de gewenste uitstraling te behouden.

Een frisse en schone uitstraling geeft blijk van goed ondernemerschap.

Hoe dan ook: er zijn wel vaste intervallen voor reinigingen te bepalen en zelfs ook intervallen waarop gevelbehandeling noodzakelijk is, zoals het impregneren (vochtwerend maken) van de gevel. Hieronder ziet u een tabel staan.

Maak uw keuze

Behandelingsintervallen

Soort woning Cosmetische reiniging Gevelbehandeling (zoals impregneren, opnieuw voegen,betonherstel,vervanging golfplaten etc.)
eensgezinswoning baksteen 10 - 15 jaar 20 - 30 jaar
betonnen flatgebouw 10 -12 jaar 20-40 jaar
bedrijfspand met gevelbeplating 1 - 12 keer per jaar 10 jaar

Nieuwbouwwoningen

U kent het wel: u bent de trotse eigenaar van een nieuwbouwwoning van enkele jaren oud en langzaam maar zeker ziet u de frisse lichte gevel steeds grauwer worden, u ziet vochtplekken ontstaan, mosaangroei etc. Nu vraagt u zich waarschijnlijk af: 'Hoe kan dat en hoe kunnen we het oplossen en hoe voorkomen we herhaling in de toekomst ?'

Beun de Haas

Laat u niets wijsmaken door allerlei Beun de Hazen die met grove reinigingsmethodes tevoorschijn komen en u beloven dat na hun reiniging er geen enkel probleem meer aan de hand is. In dergelijke gevallen is het namelijk vaak raadzaam om de gevel ook te behandelen nadat de gevel gereinigd is. Anders loopt u de kans dat uw gevel binnen enkele jaren weer grauw is.

Impregneren

Een goede manier van behandelen van een gevel na gevelreiniging is impregeneren. Hiermee krijgt de woning een extra coating die ervoor zorgt water en vuil minder grip krijgen op de poriën van de bouwmaterialen, waardoor vervuiling fors uitgesteld wordt.

Hoe onststaat vervuiling ?

We zullen op andere pagina's in deze website dieper ingaan op het ontstaan van vervuiling, maar een belangrijk element is de manier waarop het vuil door regenwater wel of niet weggespoeld wordt. Juist boven of onder uitsteeksels waar regenwater niet gemakkelijk kan weglopen ontstaat vervuiling en aangroei door mos en andersoortige elementen.

Nieuwbouw aangetast door uitlaatgassen
Nieuwbouw aangetast door uitlaatgassen

Behandelingsplan: eerst oorzaken opsporen

Het verwijderen van vervuiling door gevelreiniging is niet voldoende om herhaling te voorkomen. Nabehandeling door te impregneren is vaak een goede oplossing. Om een goed behandelingsplan op te kunnen stellen is het echter noodzakelijk om eerst de oorzaken van de vervuiling te bepalen. Gaat het bijvoorbeeld om vervuiling die door vocht veroorzaakt wordt of vervuiling die door uitlaatgassen veroorzaakt wordt ?

Klik hier voor de stappen in een gevelbehandelingsplan.

Gratis offerte aanvragen

Gevelreiniging

Gevelrenovatie

Gevelbescherming

Zelf reinigen of behandelen ?

Wat kost gevelreiniging ongeveer ?

Reinigingsmethodes

Soorten gevels

Gratis offerte aanvragen

Graffiti

Onkruid & klimplanten

Roet

Schimmel

Stof/zand

Uitwerpselen

Vocht

Witte muuruitslag

Behoefte aan informatie is groot

Gratis offerte aanvragen

Isolerenspouwmuren.nl

Isolatiepagina.nl

Debodemafsluiter.nl

Gratis Internet Offerte Aanvragen Disclaimer Sitemap Wie zijn wij ? Privacy Contact Gevelbehandelplan

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208