Zelf gevel reinigen of renoveren ?

Zelf reinigen of renoveren kan

Zoals bij de meeste werkzaamheden in en om de woning is het mogelijk om ook een stuk gevelreiniging en gevelrenovatie zelf te doen. Een en ander hangt natuurlijk sterk af van de situatie én of u handig bent. Via verhuurcentra van gereedschappen en materialen kunt u vaak de benodigde middelen huren (zoals bijvoorbeeld straalapparatuur, hoogwerkers etc.) en ook kunt u eventuele chemicaliën ook rechtstreeks inkopen.

Het eerste wat u echter moet doen is bepalen of u echt in staat bent om de werkzaamheden tot een goed einde te kunnen brengen. Lees hieronder verder de vragen die u uzelf moet stellen.

Wat voor soort vervuiling is het ?

U moet zien te bepalen om wat voor soort vervuiling het gaat. Door een klein onderzoek uit te voeren, moet u hierachter zien te komen. Niet alleen door te kijken en te ruiken, maar ook door omgevingsfactoren in acht te nemen: staat er een fabriek in de buurt of ligt er een snelweg ? Hebben andere woningen in de buurt dezelfde vervuiling en - indien ze gereinigd zijn - wat bleek de aard van de vervuiling te zijn ?

Hoe krijgt u de vervuiling weg ?

Door verschillende soorten methodes en middelen te gebruiken kunt u testen welke het beste werkt. Om dat te bewerkstellingen kunt u het beste op korte afstand van elkaar verschillende proefstukken zetten. De moeilijkheid bij het testen van verschillende methodes is dat dit een vrij kostbaar verhaal kan worden, omdat dan bijvoorbeeld voor een korte periode een straalmachine of hogedrukmachine of borstel ingehuurd moet worden.

Schoon=schoon=schoon ?

Tijdens het bepalen van de juiste methode moet u ook belissen welke reinigingsgraad u wilt bereiken: u kunt bijvoorbeeld de ergste vervuiling met een borstel afborstelen en zo relatief weinig schade aanbrengen, maar u kunt in een uiterst geval ook besluiten om de gehele woning met grof grit te zandstralen. Hierdoor zal de buitenste laag compleet verwijderd worden waardoor uw gebouw een heel andere look krijgt. Evenwel brengt u zo meer schade toe aan uw gevel die u ook zult moeten herstellen door bijvoorbeeld het opnieuw voegen van de gevel, het verstevigen van de steen en het impregneren.

Ervaring ?

Vanzelfsprekend is het heel handig indien u enige ervaring hebt met het hanteren van voormelde machines en gereedschappen en technieken, zeker indien u een gelijkmatig resultaat over de gehele geveloppervlakte wil bereiken. Het is niet echt mooi indien delen/vlakken van de gevel verschillende resultaten hebben.

Veiligheid

Uw veiligheid moet u heel goed in de gaten houden, want het werken met middelen als hogedrukwater, hoogwerkers, zandstraalmachines e.d. zijn risicovol en kunnen voor forse verwondingen zorgen. Het gebruik van veiligheidsmiddelen als valhelm, veiligheidsbril en veiligheidshandschoenen en veiligheidsschoenen zijn minimaal vereist.

Meer informatie over gevels

Waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

Gratis offerte aanvragen

Gevelreiniging

Gevelrenovatie

Gevelbescherming

Zelf reinigen of behandelen ?

Wat kost gevelreiniging ongeveer ?

Reinigingsmethodes

Soorten gevels

Gratis offerte aanvragen

Graffiti

Onkruid & klimplanten

Roet

Schimmel

Stof/zand

Uitwerpselen

Vocht

Witte muuruitslag

Behoefte aan informatie is groot

Gratis offerte aanvragen

Isolerenspouwmuren.nl

Isolatiepagina.nl

Debodemafsluiter.nl

Gratis Internet Offerte Aanvragen Disclaimer Sitemap Wie zijn wij ? Privacy Contact Gevelbehandelplan

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208