Stralen gevel

Stralen gevel

Wilt u uw gevel stralen? Dit vormt een effectieve methode om het vuil van uw muur te verwijderen, zodat deze de uitstraling weer krijgt die u graag ziet. Uiteraard kunt u gebruik maken van verschillende methoden, waar we u hier graag meer over vertellen.

Droog stralen

U kunt uw gevel allereerst droog stralen. U spuit het straalmiddel in dit geval op de gevel, met behulp van perslucht. We noemen dit ook wel het zandstralen van de gevel, omdat er sprake is van een constante stroom van het straalmiddel, zonder dat u gebruik hoeft te maken van water of andere vloeistoffen.

Het verwijderen van graffiti door stralen
Het verwijderen van graffiti door stralen


Het droog stralen heeft door de jaren heen een wat minder goede naam gekregen, vanwege de beschadigingen aan gevels. Dit heeft niet direct te maken met het stralen van de gevel, maar meer met het gebruikte reinigingsmiddel, de techniek en de druk die men hanteert tijdens het stralen.

Hydropneumatisch stralen

Een variant op het droog stralen van de gevel is het hydropneumatische stralen. ‘Hydro’ geeft aan dat u gebruik maakt van water, terwijl ‘pneumatisch’ opnieuw op gebruik van perslucht duidt. Deze vorm van reinigen is in principe gelijk aan het droogstralen, al maakt u gebruik van water om de overlast van stof te beperken.


Bovendien vergroot dit het reinigend effect, waardoor het mogelijk is verschillende soorten vuil te verwijderen. Na het reinigen kunt u de muur nog eens naspuiten, om het losgemaakte vuil te verwijderen en er daarmee voor te zorgen dat deze weer een mooie uitstraling krijgt.

Nat stralen

Tenslotte kunt u de gevel nat stralen, om deze mooi schoon te krijgen. U maakt in dit geval geen gebruik van perslucht om het reinigingsmiddel tegen de muur te blazen, maar u kiest voor het water. Dit zorgt voor een grondige en diepe reiniging, aangezien het water kan helpen om het vuil los te weken.


Houd er rekening mee dat het vooral het gebruikte straalmiddel is dat bepaalt in hoeverre de reiniging effectief is. Kijk goed naar de korrelgrootte en de korrelverdeling, net als naar de aard van het straalmiddel en bijvoorbeeld de druk die u gebruikt. Een hogere druk leidt tot een meer grondige reiniging, maar maakt ook de kans op schade groter.

Soorten mechanische reiniging

 • Borstelen gevel

  Wilt u een gevelrenovatie in Zeeland laten verzorgen, of uw gevel elders in het land laten borste...

 • Stralen gevel

  Wilt u uw gevel stralen? Dit vormt een effectieve methode om het vuil van uw muur te verwijderen,...

 • Perslucht reiniging

  Wilt u gebruik maken van perslucht reiniging, of wilt u daar meer over weten? Het vormt een van d...

 • Hogedruk water reiniging gevel

  Wilt u uw gevel onder hogedruk met water reinigen? U heeft de keuze uit verschillende methoden, w...

Gratis offerte aanvragen

Gevelreiniging

Gevelrenovatie

Gevelbescherming

Zelf reinigen of behandelen ?

Wat kost gevelreiniging ongeveer ?

Reinigingsmethodes

Soorten gevels

Gratis offerte aanvragen

Graffiti

Onkruid & klimplanten

Roet

Schimmel

Stof/zand

Uitwerpselen

Vocht

Witte muuruitslag

Behoefte aan informatie is groot

Gratis offerte aanvragen

Isolerenspouwmuren.nl

Isolatiepagina.nl

Debodemafsluiter.nl

Gratis Internet Offerte Aanvragen Disclaimer Sitemap Wie zijn wij ? Privacy Contact Gevelbehandelplan

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208