Kalksteen

Kalksteen

Kalksteen vormt een stijlvolle toepassing binnen uw woning of pand, maar is aan de andere kant ook kwetsbaar. Het is van belang om hier zorgvuldig mee om te gaan en uw gevel regelmatig te reinigen, om verkleuring of zelfs materiaal aantasting te voorkomen.

Niet zuurbestendig

Wilt u kalksteen reinigen? Houd er dan rekening mee dat het kalk niet tegen zuur bestand is. De kalksteen toepassingen zijn niet zuurbestendig en vragen daarom om een meer zorgvuldige aanpak. Het is het kalk in de kalksteen die ervoor zorgt dat zuur hier een negatieve invloed op heeft, waardoor het niet mogelijk is de gevel hiermee te reinigen.

Pas daarnaast op met zure regen, aangezien ook dit z’n weerslag zal hebben. Zorg voor een goede vorm van impregnatie en houd de conditie van de gevel goed in de gaten om problemen te voorkomen.

Steensoorten:

 • Baksteen

  Verschillende vormen baksteen Bakstenen vormen een bekend materiaal voor onze gevels, we maken e...

 • Kalksteen

  Kalksteen vormt een stijlvolle toepassing binnen uw woning of pand, maar is aan de andere kant oo...

 • Natuursteen

  Natuursteen is, zoals de naam al aangeeft, een natuurproduct. Het zorgt voor een hoogwaardige afw...

 • Zandsteen

  Zandsteen werd jarenlang veel gebruikt binnen gevels, maar dat is inmiddels verleden tijd. Dat he...

Vorstbestendig

Kalksteen is niet altijd vorstbestendig, dus kijk hier goed naar op het moment dat u een buitengevel van dit materiaal wenst te gebruiken, of u er over nadenkt om een nieuwe woning aan te kopen. Ongeveer 25% van de kalksteengevels is vorstbestendig en daarmee geschikt voor een toepassing in Nederland. Het weer kan in Nederland behoorlijk veranderlijk zijn. De grote temperatuurverschillen hebben hun weerslag op de stenen. U kunt de kalksteen toepassingen reinigen met behulp van diverse reinigingsmiddelen, mits u rekening houdt met de relatief zachte structuur en de gevoeligheid van het materiaal voor vorst en zuur.Verkleuren

Tenslotte kan kalksteen relatief gemakkelijk verkleuren. Het gaat vooral om de zwarte en roodkleurige varianten van kalksteen. Deze kleuren kunnen verkleuren en daarmee zorgen voor een veranderlijke uitstraling van uw gevel. Houd er bovendien rekening mee dat de stenen na verloop van tijd wat dof kunnen worden.

Het is van belang om de kalksteen gevel regelmatig te (laten) reinigen en deze vooraf van een goede beschermende laag te voorzien. U zorgt er daarmee voor dat de invloeden van het weer hun weerslag zo beperkt mogelijk zullen hebben. Dit draagt bij aan het behoud van uw gevel en zorgt zowel technisch als esthetisch voor toegevoegde waarde.

Roetvervuiling laten verwijderen

Gratis offerte aanvragen

Gevelreiniging

Gevelrenovatie

Gevelbescherming

Zelf reinigen of behandelen ?

Wat kost gevelreiniging ongeveer ?

Reinigingsmethodes

Soorten gevels

Gratis offerte aanvragen

Graffiti

Onkruid & klimplanten

Roet

Schimmel

Stof/zand

Uitwerpselen

Vocht

Witte muuruitslag

Behoefte aan informatie is groot

Gratis offerte aanvragen

Isolerenspouwmuren.nl

Isolatiepagina.nl

Debodemafsluiter.nl

Gratis Internet Offerte Aanvragen Disclaimer Sitemap Wie zijn wij ? Privacy Contact Gevelbehandelplan

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208