Zelf impregneren ?

Zelf impregneren?

Wilt u zelf uw gevel impregneren en bent u op zoek naar een geschikt impregneermiddel? Houd er rekening mee dat de verschillende middelen effectief zijn op specifieke ondergronden. Voorkom verkeerde toepassingen en houd er rekening mee dat alleen een reiniging niet voldoende hoeft te zijn om terugkerende problemen te voorkomen.

Grondig reinigen

U kunt de gevel zelf reinigen door deze met een hogedrukspuit te bewerken, maar dat hoeft de problemen op de lange termijn niet op te lossen. U kunt de muur impregneren om te voorkomen dat het vuil zich er opnieuw aan kan hechten, door in de poriën door te dringen.

Dit is niet goed voor uw gevel
Dit is niet goed voor uw gevel


Houd bovendien rekening met de bouwtechnische aspecten. Op het moment dat een gevel beschadigingen heeft opgelopen kan het van belang zijn om gebruik te maken van een steenversteviging. Alleen het impregneren of hydrofoberen levert dan onvoldoende resultaat op.

Gevel beschermen

U kunt de gevel zelf impregneren om deze te beschermen, waarbij u verder gaat dan het hydrofoberen. Deze laatste behandeling zorgt ervoor dat de gevel waterafstotend wordt. Het impregneermiddel zorgt voor een meer diepe werking in de steen, waardoor vuil zich minder gemakkelijk kan hechten.


Aan de andere kant blijft er een ademende werking voor de gevel over, waardoor onder andere damp de weg naar buiten nog altijd goed kan vinden. U kunt de gevel zelf impregneren met een impregneermiddel, maar houd er aan de andere kant rekening mee dat alleen de specialist u goed kan adviseren over de juiste middelen en de invloed op uw gevel.

Type ondergrond

Tenslotte is het van groot belang om na te denken over de ondergrond. We maken in Nederland veel gebruik van bakstenen, maar werken daarnaast ook steeds vaker met metalen, zoals aluminium. Verder maken we nog altijd gebruik van houten geveldelen, die om een andere behandeling vragen dan de bakstenen.


Vanwege de 3.000 verschillende soorten bakstenen is het ook binnen die categorie van belang om hier goed over na te denken. Heeft u al ervaring met het impregneren? In dat geval kunt u er zelf mee aan de slag, al kan het geen kwaad informatie in te winnen bij de specialist.

Veelgestelde vragen

Gratis offerte aanvragen

Gevelreiniging

Gevelrenovatie

Gevelbescherming

Zelf reinigen of behandelen ?

Wat kost gevelreiniging ongeveer ?

Reinigingsmethodes

Soorten gevels

Gratis offerte aanvragen

Graffiti

Onkruid & klimplanten

Roet

Schimmel

Stof/zand

Uitwerpselen

Vocht

Witte muuruitslag

Behoefte aan informatie is groot

Gratis offerte aanvragen

Isolerenspouwmuren.nl

Isolatiepagina.nl

Debodemafsluiter.nl

Gratis Internet Offerte Aanvragen Disclaimer Sitemap Wie zijn wij ? Privacy Contact Gevelbehandelplan

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208