Voorbeelden kosten gevelreiniging

Gevelreiniging met behulp van hoogwerker
Gevelreiniging met behulp van hoogwerker

Kosten gevelreiniging

Hieronder geven we aan de hand van een praktijkvoorbeeld in Dordrecht weer waar u moet denken op het gebied van gevelreiniging. U krijgt hierdoor tevens een beeld van de verschillen tussen methodes die op een hetzelfde geval betrekking hebben. De offertes zijn door het team van Gevelreinigingexpert.nl werkelijk aangevraagd en hebben betrekking op een daadwerkelijk vervuild object.

Te reinigen object

Het betreft hier de reiniging van een nieuw opgeleverd bedrijfsverzamelgebouw in Dordrecht. Het gebouw is circa 7 meter hoog, van alle kanten goed bereikbaar (verharding geschikt voor auto's en vrachtwagens) en heeft circa 1000 m2 gevelbeplating (horizontaal met golving) en circa 70 m2 vlakke beplating.

Vervuilingsgraad

Het object is lichtvervuild en dient gereinigd te worden ten behoeve van officiële oplevering. De vervuiling bestaat grotendeels uit licht bouwstof en wat zand. Vervuiling concentreert zich met name op de bovenkant van de horizontale welvingen van de gevelbeplating.

Offerte 1 (augustus 2011)

Omschrijving werkzaamheden: Het reinigen door het geheel borstelen (indien nodig met toevoeging van reinigingsmiddel) met osmosewater van de golfbepalting en de gladde beplating. Het metselwerk wordt niet gereinigd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een hoogwerker. De gevel inclusief de roldeuren worden gereinigd en het glas wordt na uitvoering gezeemd.

Prijs reinigen gevel inclusief hoogwerker : € 1.690

Offerte 2 (juli 2011)

Het tweede bedrijf biedt een vrijblijvende offerte aan betreffende het verticaal afspuiten van de damwand. Hieronder ziet u de te verrichten werkzaamheden die het bedrijf aanbiedt:

Prijs kosten gevel reiniging

1 Het reinigen met een neutrale reiniger en het onder gepaste druk afspuiten van de damwand (verticaal) € 3.850
2 Het reinigen van de omlijstingen van de gevelramen met neutrale reiniger en daarna afspoelen € 270
3 Huur hoogwerker € 660
4 Huur Hogedruk Unit € 137
  Totaalprijs per reiniging € 4917,50

Offerte 3 (juli 2011)

Dit bedrijf geeft een zeer summiere omschrijving, namelijk het reinigen onder lage druk, telescopisch bewassen voor een prijs van € 1668 excl. btw, maar inclusief materiaal en middelen.

Offerte 4 (augustus 2011)

Dit bedrijf biede een prijs aan voor het reinigen van de buitenzijde van de wandplaten voor een bedrag van € 2.990,00. Verdere informatie over methode of resultaten wordt niet gegeven.

Wat kunnen wij uit deze prijsopgaves opmaken ?

Conclusies

  • prijzen variëren tussen de € 1668 en € 4917,50 excl. btw voor het werk (bijna 200 % meer ofwel de duurste is bijna drie keer zo duur als de goedkoopste !)
  • per m2 varieert de prijs tussen de € 1,56 en € 4,60 excl. btw
  • Er worden drie methodes (summier) aangeboden, namelijk het borstelen van de gevel, het telescoopbewassen van de gevel en tenslotte het schoonspuiten van lage/hogedruk water
  • Methodes en aangeboden reinigingsresultaten worden zeer summier omschreven
  • Vergelijking is moeilijk voor de gemiddelde consument.
  • Prijsverschillen zijn enorm en in feite ook onverklaarbaar.

Toelichting

Het bovenstaande praktijkgeval illustreert duidelijk wat u ook kunt lezen op deze website: er zijn heel veel combinaties van ondergronden, vervuilingen en reinigingsmethodes. Hierdoor kunnen er per object verschillende soorten reinigingsmethodes aangeboden worden, elk met grote prijsverschillen. Er is ook niet eenvoudig een prijs per m2 te bepalen: zoals u ziet is de hoogste prijs per m2 drie keer zo hoog als de laagste prijs. Dat betekent dat wij u niet een eenvoudig tarief kunnen geven. Gezond verstand bepaalt echter dat vaak de laagste en hoogste prijs niet helemaal correct zijn: ofwel gaat men uit van verkeerde aannames ofwel is het bedrijf niet goed genoeg. Zorg dat u altijd meerdere offertes aanvraagt en vraag ook duidelijke beschrijvingen van methodes en resultaten. Lees hier verder over eisen aan een goede offerte.

Gratis offerte aanvragen

Gevelreiniging

Gevelrenovatie

Gevelbescherming

Zelf reinigen of behandelen ?

Wat kost gevelreiniging ongeveer ?

Reinigingsmethodes

Soorten gevels

Gratis offerte aanvragen

Graffiti

Onkruid & klimplanten

Roet

Schimmel

Stof/zand

Uitwerpselen

Vocht

Witte muuruitslag

Behoefte aan informatie is groot

Gratis offerte aanvragen

Isolerenspouwmuren.nl

Isolatiepagina.nl

Debodemafsluiter.nl

Gratis Internet Offerte Aanvragen Disclaimer Sitemap Wie zijn wij ? Privacy Contact Gevelbehandelplan

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208