Gevelreinigingexpert.nl

Vochtdoorslag

Vocht, de grootste vijand van elk gebouw

In het vochtige West-Europa hebben we veel ervaring met het voorkomen en verhelpen van vochtproblemen in en rondom gebouwen. Zeker Nederland heeft een vochtig klimaat en vaak worden de gebouwen ook nog op een vochtige ondergrond gebouwd, waar natte kruipruimtes en kelders ontstaan die overlast veroorzaken in het gehele gebouw. Meer over vochtige kruipruimtes leest u hier of op deze website.

gratis gevelreiniging offerte aanvragen

Vochtdoorslag of doorslaand vocht

Door beschadigingen of verwering verliest een buitengevel zijn vochtwerende werking waardoor vocht kan doordringen tot de binnenste lagen. Dit zogenaamde doorslaande of doorgeslagen vocht zorgt voor veel problemen in het pand. De bouwstoffen en bakstenen in een binnenmuren hebben veelal een capilaire werking, dat wil zeggen dat ze vocht opzuigen. Hierdoor kan 1 kleine bron van vochtdoorslag toch een volledig natte binnenmuur veroorzaken.

Meer informatie over gevels

De functies van uw buitengevel De gevel van een woning of gebouw heeft meerdere belangrijke functies, zoals u hieronder kunt lezen.

Verwering en vervuiling van de gevel Helaas: of het nu gaat om uw hypermoderne designappartement of om de piramides van Gizeh: de bouw...

Waarom gevel reinigen,renoveren én beschermen ? Een primaire functie van een buitengevel is het beschermen van de binnenkant van het gebouw tegen...

Verschillen gevelreiniging en gevelrenovatie Deze website gaat niet alleen over gevelreiniging, maar gaat ook over het renoveren of repareren ...

Zelf gevel reinigen of renoveren ? Zoals bij de meeste werkzaamheden in en om de woning is het mogelijk om ook een stuk gevelreinigi...

Wanneer reinigen ? ELKE gevel moet om de zoveel tijd gereinigd worden ongeachte het soort materiaal waar het van gem...

Gevelbehandelplan Indien u besluit de vervuilde gevel van uw woning te (laten) reinigen is het verstandig om het on...

Optrekkend vocht

Vocht in muren heeft de vervelende neiging om niet alleen door te slaan naar de andere kant van de muur, maar baant zijn weg ook naar boven( vanwege natuurkundige wetten). We praten dan niet meer over doorslaand vocht, maar over optrekkend vocht. ook Niet alleen heb je dan last van vochtdoorslag, maar potentieel ook last van optrekkend vocht in de muren. Op die manier kan het vocht zelfs tot hoger gelegen verdiepingen reiken.

Optrekkend vocht in de muur

Spouwmuur

Vanaf 1980 werden gebouwen voorzien van zogenaamde spouwmuren. Een spouwmuur is in feite een combinatie van een buiten- en een binnenmuur waartussen een vrije ruimte bestaat van circa 5 tot 8 cm. Deze laag zorgt voor natuurlijke afvoer van regenwater dat bijvoorbeeld via roosters naar binnen is gekomen en zorgt door beluchting voor verdamping van het vocht.

Ook deze spouwmuren zijn echter regelmatig aan onderhoud toe, aangezien deze door vervuiling, maar ook inwendige afbrokkeling verstopt kunnen raken waardoor vocht niet meer afgevoerd wordt, maar zal migreren of oversteken naar de binnenmuur waarna het een kwestie van tijd is voordat het vocht zijn negatieve invloed zal uitoefenen op het gehele gebouw.

Spouwmuur (bron:www.isolerenspouwmuren.nl)

Waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

gratis gevelreiniging offerte aanvragen
Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208