Reinigingsmethodes

Reinigen van de gevel

Wilt u uw gevel reinigen? Zorg er dan voor dat u goed op de hoogte bent van het type gevel, het type vervuiling en maak op basis daarvan een keuze uit de verschillende methoden. U zorgt daarmee voor een effectieve gevelreiniging, op basis waarvan u kunt rekenen op een lange levensduur.

Afhankelijk van verschillende factoren

Het bepalen van de juiste methode om uw gevel te reinigen is afhankelijk van verschillende factoren zoals het soort gevel en het soort vervuiling.

Type gevel

Kijk allereerst altijd goed naar het type gevel, wanneer u een gevelreiniging uit wilt laten voeren. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van bakstenen? Houd er dan rekening mee dat er meer dan 3.000 verschillende soorten bakstenen bestaan. Eigenschappen met het oog op de vochtopname, ruwheid, gladheid, dichtheid en hardheid vragen om verschillende behandelingen. Ook binnen de andere soorten gevels is er sprake van grote verschillen. Stem de gevelreiniging bovendien af op het type vervuiling, zodat u zorgt voor een uitstekende reiniging, op basis waarvan de muur weer in een uitstekende conditie verkeert.

Vele gevelsoorten
Vele gevelsoorten

Type vervuiling

Ook het type vervuiling bepaalt in grote mate in hoeverre bepaalde vormen van gevelreiniging beter geschikt zijn dan anderen. Heeft u bijvoorbeeld te maken met een eenvoudige zoutuitslag, met vocht in de wand of wellicht met vervuiling in de vorm van schimmels of mossen? Denk onder andere na over de hechting van het vuil, aangezien zand of stof niet aan de wand hechten, terwijl een klimop voor totaal andere problemen kan zorgen. Houd hier rekening mee bij het reinigen van de gevel, zodat u voor een effectieve methode kiest.

Verschillende reinigingsmethoden

Tenslotte heeft u de keuze uit verschillende reinigingsmethoden, die allen zo hun voor- en nadelen kennen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een mechanische reiniging of een stoomreiniging, afhankelijk van de bron van de vervuiling en het type gevel waar u gebruik van maakt. Daarnaast kunt u kiezen voor laserreiniging, chemische reiniging, biologische reiniging of milieubescherming. Dit laatste richt zich vooral op de eventuele overlast die anderen kunnen ervaren, op het moment dat u een vakkundige en professionele reiniging uit wenst te laten voeren.


Houd rekening met de verschillende variabelen en lees meer over de reinigingsmethoden, om uw gevel effectief schoon te laten maken en de levensduur hiervan te verlengen, zodat deze optimaal kan bijdragen aan de waarde van uw woning.

Maak uw keuze uit de reinigingsmethodes

 • Mechanische reiniging

  Heeft u te maken met hardnekkig vuil op uw gevel? Maak dan gebruik van het mechanisch reinigen va...

 • Stoomreiniging

  Stoomreiniging van uw muur biedt een effectieve oplossing. Zit het vuil behoorlijk vast en krijgt...

 • Laserreiniging

  Laserreiniging vormt een effectieve methode om uw gevel te reinigen, bijvoorbeeld wanneer u te ma...

 • Chemische reiniging

  Wilt u een chemische gevelreiniging uit laten voeren? Er bestaan verschillende mogelijkheden, op ...

 • Biologische reiniging

  Wilt u uw buitenmuur biologisch reinigen, of bent u op zoek naar meer informatie met het oog op b...

 • Milieubescherming

  Het reinigen, renoveren en beschermen van gevels gaat gepaard met overlast. Er is sprake van gelu...

Te ruwe reiniging tast materialen aan

Met het grote stappen, snel thuis principe is men meestal niet het beste af. Door te werken met te aggresieve middelen of te grote druk zal de gevel wel schoon worden, maar zal ook beschadigen waardoor de vochtwerendheid afneemt en daarnaast nieuwe vervuiling sneller zal plaatsvinden.

Gratis offerte aanvragen

Gevelreiniging

Gevelrenovatie

Gevelbescherming

Zelf reinigen of behandelen ?

Wat kost gevelreiniging ongeveer ?

Reinigingsmethodes

Soorten gevels

Gratis offerte aanvragen

Graffiti

Onkruid & klimplanten

Roet

Schimmel

Stof/zand

Uitwerpselen

Vocht

Witte muuruitslag

Behoefte aan informatie is groot

Gratis offerte aanvragen

Isolerenspouwmuren.nl

Isolatiepagina.nl

Debodemafsluiter.nl

Gratis Internet Offerte Aanvragen Disclaimer Sitemap Wie zijn wij ? Privacy Contact Gevelbehandelplan

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208